Híreink

Nyári BUDO tábor Csepregen

2018. szeptember 25. | Forrás: repcevidek.hu
Nyári BUDO tábor Csepregen
A szombathelyi BUDO SE aikido szakosztályának csepregi dojoja első alkalommal szervezett nyári harcművészeti gyerektábort. A dojo edzője, Kardos Attila (4 dan aikido, lila öv BJJ) irányításával a tábor résztvevői különböző küzdősportokkal ismerkedhettek meg a hét folyamán.

Hétfőn Sziber János (5 dan aikido) mester tartott edzéseket, melyen az aikidokák gyakorolhatták és tovább bővíthették az eddig megismert technikákat. A nagy meleg ellenére a gyerekek kitartóak voltak és hősiesen küzdöttek. A két edzés között, pihenésképpen, Iliás Violetta segítségével a japán kalligráfia alapjaival ismerkedhettek meg.

A kedd a brazil jiu-jitsu napja volt. Fábián Balázs barna öves szombathelyi oktató vezetésével a kis harcosok álló küzdelemben használatos földreviteleket és folytásokat gyakoroltak. A technikák közötti álló küzdelmeket és földharcokat a gyerekek különösen élvezték.

Szerdán a táborozók a horvátzsidányi Marton szállásra látogattak, ahol a házigazda, Marton Ágoston és csapata lovasíjász bemutatóval várta a vendégeket, majd lovaglas és izgalmas számháború következett a szomszédos erdő árnyas fái alatt. Az asztalra délben frissen sült langalló került, a nap zárásaként pedig kicsik és nagyok is kipróbálhatták az íjászatot. A melegtől kitikkadva, elfáradva, de maradandó élményekkel tértek haza a gyerekek.

A negyedik nap Tölgyesi Zoltán (4. dan judo) érkezett Szombathelyről, aki kemény erőnléti edzés után folytásokat és karfeszítéseket mutatott és tanított.
A délutáni pihenő időben a gyerekek origamiztak, ninja csillagot és szamuráj sisakot hajtogattak.

Pénteken Kardos Attila vezetésével ismét aikido volt a program, délután pedig a tábor résztvevői két csapatot alkotva játékos sport és ügyességi vetélkedőben küzdöttek meg egymással. A hét és a tábor zárásaként torta került az asztalra, hiszen a tábor megrendezésének ötletét a csepregi dojo fennállásának 10 éves jubileuma adta.

Képek
Nyári BUDO tábor Csepregen<br />1. napNyári BUDO tábor Csepregen<br />1. napNyári BUDO tábor Csepregen<br />2. napNyári BUDO tábor Csepregen<br />2. napNyári BUDO tábor Csepregen<br />2. napNyári BUDO tábor Csepregen<br />3. napNyári BUDO tábor Csepregen<br />3. napNyári BUDO tábor Csepregen<br />3. napNyári BUDO tábor Csepregen<br />3. napNyári BUDO tábor Csepregen<br />4. napNyári BUDO tábor Csepregen<br />4. napNyári BUDO tábor Csepregen<br />4. napNyári BUDO tábor Csepregen<br />4. napNyári BUDO tábor Csepregen<br />5. napNyári BUDO tábor Csepregen<br />5. napNyári BUDO tábor Csepregen<br />5. napNyári BUDO tábor Csepregen<br />5. napNyári BUDO tábor Csepregen<br />5. napNyári BUDO tábor Csepregen<br />A csapat
Aktuális esemény
2024.04.19. 18:30 - 20. 11:00
helyszín:
Szombathely, Dózsa György u. 4. (Nagy Lajos Gimnázium, kis tornaterem)
Friss fotógaléria
Friss videó