Híreink

Elhunyt Horváth Zoltán ötödik danos judomester

2021. július 28. | Forrás: http://judoinfo.hu
Elhunyt Horváth Zoltán ötödik danos judomester
Életének ötvenharmadik esztendejében elhunyt Horváth Zoltán ötödik danos judomester, a szombathelyi Alpok-Adria Judo Egyesület alapítója.

„Elvitathatatlan érdemei közé tartozik az 1995 és 2010 közötti időszakban a szombathelyi judo felvirágoztatása, annak mind hazai, mind nemzetközi megismertetése, elfogadtatása, és nem utolsó sorban megbecsülésének kivívása.

1995-ben az Alpok-Adria Judo Egyesület megalapítása az ő nevéhez fűződik, ezzel hozzájárult, hogy a cselgáncs önvédelmi sportként és egyben személyiségfejlesztő eszközként is egyre népszerűbbé vált a régióban. Az egyesület szárnypróbálgatásait Szombathelyen és az egész országban mind többen figyelték. A rendszeres bemutatók és hírverő mérkőzések eredményeképpen nemcsak a mozgás iránt érdeklődő gyerekek száma gyarapodott gyors ütemben, hanem a versenyzést vállaló judokáké is. Ezzel rohamosan fellendült a cselgáncssport mennyiségi és minőségi fejlődése városunkban.

Az edzői sikerei mellett a versenyzői múltja – például katában 2003-ban a szenior Európa-bajnoki címe is – méltán tette hitelessé. Talán ennek is volt köszönhető, hogy egy ideig az Országos Dankollégium elnökeként is tevékenykedett.

Sajnos a ’Mate!’ immár végleges, de a Mester iránti tisztelet örök! Nyugodj békében Sensei!” – így búcsúztak mesterüktől az Alpok-Adria Judo Iskola egykori judokái, a tanítványok.

Aktuális esemény
2024.04.19. 18:30 - 20. 11:00
helyszín:
Szombathely, Dózsa György u. 4. (Nagy Lajos Gimnázium, kis tornaterem)
Friss fotógaléria
Friss videó